top of page

KAJ SMO POČELI V MESECU SEPTEMBRU?

Predvidena opravila: - preprečevanje ropa - odstranitev neprimernega medu - dopolnitev zimske zaloge hrane - kontrola družin, ki smo jim zamenjali matico.

Dnevi se v mesecu septembru občutno krajšajo. Čebele se že pripravljajo na zimsko obdobje. V naravi nabirajo še zadnje količine medičine in cvetnega prahu. Na voljo jim je mana, nektar jesenskega cvetja in sokovi zrelega sadja. Nekatere čebelje družine si delo olajšajo tako, da si pri nabiranju zalog pomagajo kar z ropom sosednjih panjev.

Septembra prenehamo z dražilnim krmljenjem, saj ne želimo, da bi matica pospeševano zalegala. Zadnje zaležene generacije čebel so kratkožive in zime ne preživijo. Z dražilnim krmljenjem bi tudi pospešili razvoj varoe.

Pred zadnjim krmljenjem je potrebno čebelje družine pregledati in ugotoviti v kakšnem stanju so. Če je družina slaba, oziroma ima slabo matico, je sedaj čas da jo zamenjamo.

Naši panji so pregledani in pripravljeni na zimo. Vse družine imajo v panjih zadostno količino hrane, varojo smo, glede na teste uspešno zatrli.


38 views0 comments

Recent Posts

See All

ŠTUDIJA - VPLIV ČEBELJEGA STRUPA NA OBRAZNE GUBICE!

Obrazne gube so posledica staranja kože, tako zaradi notranjih procesov v koži kot tudi zaradi zunajih vplivov. Oboji pa pripomorejo k zmanjšanju kolagena v koži. Glavni zunanji faktor, ki pospešuje s

bottom of page