top of page

KAJ SMO POČELI V MESECU AVGUSTU?

Okvirna predvidena opravila v mesecu avgustu: 1. Hranjenje čebel za zimo. 2. Zagotovitev pomlajevalne paše. 3. Preprečevanje ropa.

Sezona paše se v mesecu avgustu končuje. Tako kot narave, se tudi čebele pripravljajo na mirovanje. V tem času postanejo zelo varčne. Pomembno je, da jih začnemo pripravljati za naslednje leto. Čebele, ki se izležejo v jesenski dobi, ostanejo v panjih vse do zgodnje pomladi, ko ustvarijo nov, mladi rod. Zato je pomembno, da je sedanji rod čebel dobro krmljen. Čebele namreč v svojih telesih skladiščijo beljakovine, ki jo varujejo pred boleznimi, hkrati pa so osnova za proizvajanje mlečka, ki je potreben za ustvarjanje novega rodu.

V mesecu avgustu smo zato začeli z zimskim krmljenjem čebel. V vedra, smo natočili sladkorno raztopino, ki smo jih nato na lokaciji krmišča obrnili tako, da se lahko čebele iz navrtanih luknjic v pokrovih krmijo.

Poleg krmljenja seveda nismo pozabili tudi na vodo, z dodatkom soli, ki smo jo čebelicam vozili vsaj enkrat tedensko.

V mesecu juliju, smo opravili zatiranje varoj. Da bi preverili učinkovitost zdravljenja, smo naredili kontrolo s sladkornim testom, prav tako pa smo opazovali stanje odpadlih varoj na testnih vložkih.


33 views0 comments

Recent Posts

See All

ŠTUDIJA - VPLIV ČEBELJEGA STRUPA NA OBRAZNE GUBICE!

Obrazne gube so posledica staranja kože, tako zaradi notranjih procesov v koži kot tudi zaradi zunajih vplivov. Oboji pa pripomorejo k zmanjšanju kolagena v koži. Glavni zunanji faktor, ki pospešuje s

bottom of page