top of page

Uporaba izdelkov Organics Nutrients v loncih


Priprava zemlje

Dodajte 5-8 g Big Plant-a na 1 L substrata in dobro premešajte. Nato napolnite lonce s prirpavljeno mešanico.


Sajenje

Naredite luknjo za sajenje v katero boste posadili rastlino. Posujte Mykorizo premium neposredno po koreninski grudi (1-2 g/1 L koreninske grude) in rastlino posadite v lonec. Posajeno rastlino zalijte z Big Start-om, ki ga zmešate z vodo (2-5 ml/1 L vode).


Rast

V obdobju rasti uporabite tekoče gnojilo Power Plant in Big Start. Obe gnojili dobro zmešajte skupaj z vodo in zalijte.

DOZIRANJE:

  • Power Plant: 2-4 ml/1 L vode

  • Big Start: 2-5 ml/1 L vode

NASVET: Pri manjših rastlinah uporabite manjše doze gnojila, pri večjih pa dozo lahko tudi povečate za kakšen mililiter. Gnojila lahko uporabite pri vsakem zalivanju ali 1-3x tedensko.


KOMPOSTNI ČAJ:

Postopek priprave kompostnega čaja- dodajte 50 g Big Plant-a in 2-3 čajne žličke sladkorja ali melaso na 10 L vode. Nato dodate zračno črpalko v vodo in pustite brbotati 12-36 ur. Ko je kompostni čaj končan ga redčite 1:1 - 1:4 z vodo in takoj porabite. Priporočamo uporabo vsakih 10-14 dni.


FOLIARNO GNOJENJE:

V obdobju rasti priporočamo foliarno gnojenje vsakih 10-14 dni oziroma po potrebi. Za foliarno gnojenje uporabite tekoče organsko gnojilo Power Plant in Big Start.

  • Power Plant: 2 ml/1 L

  • Big Start: 2-5 ml/1 L

Pred cvetenjem rastlino zalijte z 1 g/1L vode Mykorize Premium

Cvet (plod)

V obdobju cvetenja dodajte Power Plant-u in Big Start-u še tekoče gnojilo za cvet in plod PK Juice. Vsa tri gnojila zmešajte z vodo in zalijte rastlino.

DOZIRANJE:

  • Power Plant: 1-2 ml/1 L vode

  • Big Start: 3-5 ml/1 L vode

  • PK Juice: 3 ml/1 L vode

Gnojilo lahko uporabimo pri vsakem zalivanju ali 1-3x tedensko.

NASVET: V obdobju cvetenja lahko dodate tudi gnojilo Big Plant, ki še dodatno poveča plodove in cvetove. Posujte 1/2 ali 1 merico okoli rastline in posujte s tankim slojem zemlje.



8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page